Internet portal Kotor Varoš
Nova-Opština
Nova-Opština
kotorvaros-panorama
kotorvaros-panorama
Kotor Varo spanorama nocu
Kotor Varo spanorama nocu
previous arrow
next arrow
Shadow

Ovako je počela tradicionalna Kotorvaroška kotlićijada

Kotor Varoš 02.10.2005 Ekološki centar“Luke“ i restoran „Apolon“ organizovali su kraj rijeke Jakotine Prvu kotlićijadu, na kojoj su učestvovale ekipe iz Kotor Varoša i Banja Luke.

U pripremanju lovačkog paprikaša takmičile su se ekipe „Majkić“, „Vega mobil šop“, i „Elit“ iz Kotor Varoša, te banjalučka ekipa Kuća sporta „Jaćimović“

Kotorvaroški lovac Bajo Raljić pripremio je vantakmičarske konkurencije u posebnom „narodnom kotliću“ za goste, putnike i namjernike.

Žiri u sastavu Danko Žmarić, Dragan Raljić i Borislav Kršić za pobjednika prve kotlićijade proglasio je ekipu „Vega mobil šop“ , sa kuvarom Ognjenom Jovanovićem, kojem je dodjeljen lovački prsluk.
Drugo mjesto je osvojila ekipa „Jaćimović“ sa kuvarom Garijem, a tereće ekipa „Majkić“ kuvara Pere Gnjatović, koje su dobile po lovački nož

Osim paprilaša, u pobjedničkoj ekipi JE Slađan Šugićpripremio van kunkurencije pasulj prebranac.
Među starijim članovimaove ekipe bilo je onih mlađih: četvorogodišnja Milica, devetogodišnji Dušan Đurić i 12-godišnji Stefan Šugić.

Nakon proglašenja najboljeg kotlića, uz lovački paprikaš i rashlađeno pivo u Jakotini, druženje učesnika kotlićijadepotrajalo je u veselom raspoloženju do večernjih časova. Dragan Raljić je, u ime organizatora uspješno organizovane Prve kotlićijade, rekao da će od ove godine ova manifestacija na živopisnom predjelu Luke postati tradicionalna.

Copyright © 2023 www.portalkv.com. All Rights Reserved.