Internet portal Kotor Varoš
Nova-Opština
Nova-Opština
kotorvaros-panorama
kotorvaros-panorama
Kotor Varo spanorama nocu
Kotor Varo spanorama nocu
banner kotor Varos5
banner kotor Varos5
previous arrow
next arrow
Shadow

Ovako je počela tradicionalna Kotorvaroška kotlićijada

Kotor Varoš 02.10.2005 Ekološki centar“Luke“ i restoran „Apolon“ organizovali su kraj rijeke Jakotine Prvu kotlićijadu, na kojoj su učestvovale ekipe iz Kotor Varoša i Banja Luke.

U pripremanju lovačkog paprikaša takmičile su se ekipe „Majkić“, „Vega mobil šop“, i „Elit“ iz Kotor Varoša, te banjalučka ekipa Kuća sporta „Jaćimović“

Kotorvaroški lovac Bajo Raljić pripremio je vantakmičarske konkurencije u posebnom „narodnom kotliću“ za goste, putnike i namjernike.

Žiri u sastavu Danko Žmarić, Dragan Raljić i Borislav Kršić za pobjednika prve kotlićijade proglasio je ekipu „Vega mobil šop“ , sa kuvarom Ognjenom Jovanovićem, kojem je dodjeljen lovački prsluk.
Drugo mjesto je osvojila ekipa „Jaćimović“ sa kuvarom Garijem, a tereće ekipa „Majkić“ kuvara Pere Gnjatović, koje su dobile po lovački nož

Osim paprilaša, u pobjedničkoj ekipi JE Slađan Šugićpripremio van kunkurencije pasulj prebranac.
Među starijim članovimaove ekipe bilo je onih mlađih: četvorogodišnja Milica, devetogodišnji Dušan Đurić i 12-godišnji Stefan Šugić.

Nakon proglašenja najboljeg kotlića, uz lovački paprikaš i rashlađeno pivo u Jakotini, druženje učesnika kotlićijadepotrajalo je u veselom raspoloženju do večernjih časova. Dragan Raljić je, u ime organizatora uspješno organizovane Prve kotlićijade, rekao da će od ove godine ova manifestacija na živopisnom predjelu Luke postati tradicionalna.

Copyright © 2024 www.portalkv.com. All Rights Reserved.