Internet portal Kotor Varoš
Nova-Opština
Nova-Opština
kotorvaros-panorama
kotorvaros-panorama
Kotor Varo spanorama nocu
Kotor Varo spanorama nocu
banner kotor Varos5
banner kotor Varos5
previous arrow
next arrow
Shadow

Održana deveta tradicionalna kotlićijada Kotor Varoš 30.04.2017

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Policijske stanice iz Kotor Varoša, drugi je bio sastav “Krki” iz
Kotor Varoša, a trećeplasirana ekipa Sportsko ribolovno društvo “Čelinac”.

Član pobjedničke ekipe i glavni majstor za riblji paprikaš Dragan Raljić rekao je Srni da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjerenu ribu uz nekoliko tajnih sastojaka.

“Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto”, istakao je Raljić.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe picerija “Verdi” iz Banjaluke, drugo mjesto pripalo je Lovačkoj sekciji “Magla” iz Kneževa, a treće domaćem timu “LJuta greda”.

Gosti iz Banjaluke su izuzetno zadovoljni osvojenim prvim mjestom u konkurenciji lovačka čorba, a predstavnik Željko Perišić je najavio dolazak i naredne godine.

“Mnogi organizatori trebaju da se ugledaju na kotorvarošku kotlićijadu ukoliko žele da organizuju sličnu manifestaciju, jer je ovdje vrhunska posjeta i ambijent”, istakao je Perišić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan uručio je pehare, diplome i nagrade najboljim ekipama i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika manifestacije, koja je održana povodom Dana opštine – 24. aprila.

“Ovo je deveta kotlićijada koju organizujemo povodom Dana opštine i svake godine je sve masovnija. Raduje prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz Austrije i Slovenije, kao i činjenica što je i u revijalnom dijelu nastupilo više od 15 ekipa”, rekao je Sakan.

Opština Kotor Varoš je u saradnji sa policijskom stanicom obezbijedila pasulj i pivo za sve posjetioce koji nisu učestvovali u takmičarskom dijelu.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovali su opština Kotor Varoš u saradnji sa lovačkim i ribolovačkim udruženjima sa područja ove lokalne zajednice.
(Srna)
Fotografija za prikaz 88

Copyright © 2024 www.portalkv.com. All Rights Reserved.