Internet portal Kotor Varoš
Nova-Opština
Nova-Opština
kotorvaros-panorama
kotorvaros-panorama
Kotor Varo spanorama nocu
Kotor Varo spanorama nocu
banner kotor Varos5
banner kotor Varos5
previous arrow
next arrow
Shadow

Dvanaesta Kotorvaroška kotlićijada 2021

04.07.2021 Na kupalištu Bjeline u Kotor Varošu danas je održana tradicionalna kotlićijada na kojoj je učestvovalo 96 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa “Luka” iz Šipraga, druga je bila ekipa “Usore”, a trećeplasirani su bili članovi ekipe “Čemernica” iz Kneževa.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Moto kluba “Orlovi” iz Kotor Varoša, drugo mjesto pripalo je ekipi Javne ustanove Dječiji vrtić “Larisa Šugić” iz Kotor Varoša, a treće ekipi Odbojkaškog kluba “Kotor Varoš”.

Član pobjedničke ekipe Slobodan Marić rekao je da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso uz nekoliko tajnih sastojaka.

Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto“, istakao je Marić.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika manifestacije koja je održana nakon jednogodišnje pauze uzrokovane virusom korona.

Ovo je 12. kotlićijada koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 10 ekipa“, rekao je Sakan.

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović.

Kotorvarošku kotlićijadu organizovala je opština u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša.

Copyright © 2024 www.portalkv.com. All Rights Reserved.